Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verklighetslek



Tvingad till delaktighet,
- som ett annat djur, -
i snustorr verklighet
och lagbunden natur.

Förbryllar gör den,
besynnerlig den är -
verklighetsleken :
-Varför är vi här?

Världen är både fiskare och fisk
i samma kropp;
den tar ständigt en risk
i sitt eviga lopp.

Det är lätt att besinna
att livet är för kort
för att man ska hinna
få det ordentligt gjort.

Man tar en plats
i förtärandets kalas
och känner snart hur det förväntas
att man nådigt ska dra sig tillbaks -

och avveckla sitt liv,
när man kommit till åren.
I altruistisk from sorti
man forslas bort på båren.

Men jag tror jag dröjer
ett tag till med det där,
att om jag kan jag töjer
på tiden jag har här, -

trots att man kan,
om man blir kvar,
hamna i en värld i brand
och kanske får lida kval.

Det kan ju också finnas skäl
att vilja överleva, -
hellre än att slås ihjäl!
Så kämpa på och sträva!

Ingen idé att jäkta
att dö, på nytt, igen.
När ljusen sen är släckta
så knackar det på dörren!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 198 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-02-19 22:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mäktig dikt med lysande slutrad!
2013-02-20

    ej medlem längre
Åh, min favorit bland de dina! Ja, allt är bra märkligt här i livet- för att inte tala om den värld vi lever i. Du fångar det så bra!
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf