Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mysteriet

Den stora resan börjar här
den väldiga vandringen startar när
vi tvingas bort från vårt personliga Eden
för att därute känna kärleken, hatet, sorgen och vreden

Från Ett till det andra
där vi nödgas se på varandra
som fiende eller kamrat
för och emot land eller stat

Oändlig tid åtgår
innan vi får möjlighet till insikt eller förstår
hur vi rör oss labyrintlikt och i långsam möda
för att eventuellt erfara och framföda

Rörelsen från omedvetenhet till medvetenhet
i strävan mot övermedvetenhet
där det djupast personliga formar den universella meningen
den enda verkliga föreningen

Mysteriet sluter så paradoxen i sin famn
som gör att motsatserna kommer på skam
det väsen som söker och iakttar
är samma väsen som redan är framme och klar

Som existerat i alla tider
och gränsen mellan tid och tidlöshet alltid överskrider
fylld till brädden men öppen och tom
aktiv och skapande samtidigt passiv och from

Alltings första och sista orsak
det saknar både väggar och tak
men kan upplevas av den som lyssnar och hör
fulländad och formlös som varken föds eller dör

Subjekt som iakttar objekt
som betraktar subjekt
främlingar och älskande i en enda sammanhållen släkt
hemligt och fördolt men gränslöst utsträckt
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 389 gånger
Publicerad 2013-02-24 21:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson