Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterelegi



Jag säger egentligen inte att
det som glimmar alltid är en skatt
kattguld och vrångvägar
är också sådant som hägrar

Jag säger egentligen inte att man når något paradis
om man blir klok och vis
tanken slår någon gång slint
då sådant som är vackert och fint

Vänds till något fult och förvridet
och motstår allt skönt som står skrivet
i någon skrift eller helig bok
utan allt går oreserverat på tok

Vare sig det gäller tillvaron som sådan och världen vår
eller egna missräkningar och sår
någon anledning att försköna eller omskriva
är ingen tes jag önskar driva

Jag säger egentligen inget annat
än att allt är både välsignat och förbannat
vi väljer själva om vi ser livet som en omöjlig konstruktion
eller om det trots allt här går att skapa en uppbygglig vision




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-03 14:32



Bookmark and Share


  Tarantaran
Det är en väldigt vacker
vintrig klok elegi du har
skrivit..gnistrande
glimrande fin!
2013-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson