Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enmeningsberättelse, av algotezza, inspirerade till kommentaren.


Kritik på en text (876) - Något litet om...





...lyckan.

Jag känner mig på en och samma gång
såväl riktigt ung
som riktigt gammal
då jag läser den här texten.
Den gör mig samtidigt lycklig.

Det farliga med lyckokänslor
är att om de får vara och verka för länge
de hotar att utgöra ett hot
mot ens kreativitet.

Ety känslor av lycka
kan göra innehavaren av dem
till ett fån
och hota allt produktivt
att inte längre vara såsom i svang.

Lycka kan få även den bästa
av målarkludd eller författare
att mer eller mindre
överge sin gärning.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 265 gånger
Publicerad 2013-03-23 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP