Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enligt C-G Jung går vägen till mannens själ genom det feminina (Anima). Liksom kvinnans väg till anden går genom det manliga (Animus).


Anima: Den hemlighetsfulla


Du kommer och du går
Och jag tänker när du framför mig står
Att du är likt en pendel som aldrig står still
Som inte vet var den hör hemma eller vill

Ett kraftfullt väder eller en stilla bris
Som väcker längtan och skapar kris
Kanske tillhör du mig eller är som jag
Ditt märkliga väsen hemsöker mig natt som dag

I mina drömmar är du fjärran eller när
Och jag förstår att du på en hemlighet bär
Som för mig är svår att uttyda
Men jag står under din makt och jag måste lyda

För utan dig har jag svårt att hålla samman
Och likt insekten som vill vara nära flamman
Riskerar jag att förintas och brinna
Men jag måste erövra dig eller dö och försvinna




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-15 13:53



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
insiktsflamma
2013-03-18

    ej medlem längre
Så är det. Så oändligt vackert. Tack:)
2013-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson