Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svältvaka

Sträng diet
förordas för den som är fet
och för anorexia och bulimi
rekommenderas terapi

Men för själslig svält
är det sämre ställt
Där finns det inte mycket att tillgå
Som ställer tillrätta och fyller på
Med andlig spis och tröst
Utan där finns en påtaglig hunger och törst
Efter att etablerade institutioner
Stagnerat eller förlorat sina visioner

Istället kan det vara så
Att själen väljer andra vägar att gå
Kanske leder den oss genom umbäranden och kris
Såsom antyds inledningsvis

Eller så väntar den ivrigt på sin tur
I en avlägsen framtida kultur
Där man bättre hanterar mänsklig nöd
Och förstår att vi inte allena kan leva av bröd




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-19 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson