Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntar du då?

Farväl, hej då min älskade vän,
Du försvann ifrån mig,
För inte så länge sen
Ditt slut var nära,
Men jag såg det ej
Snälla du, klandra inte mig
Jag är blott en människa,
Som inte kan se
Om livsgnistan ska slockna
Och när det ska ske
Varför ska det hända
Och varför just du
Jag behöver din närhet
Och jag behöver den nu
Snälla du, gå inte
Gå inte än
Stanna hos mig en stund
Min älskade vän

Du får inte försvinna
Nej, du får inte gå
Snälla Gud, säg mig
Varför det måste det vara så
Den som betydde mest för mig
Hur, varför, svara, säg
Varför ska du försvinna från mig
Min älskade vän
Som jag lärde känna för länge sen
Nu är du ett minne av vad som var
Själva du finns på nått sätt kvar
Inom mig, i mitt sinne
I mina mest älskade minnen

Någonstans är du,
Men jag vet inte vart
Jag lovar, jag kommer,
Men inte snart
Inte än, jag är inte klar
Det kommer nog att dröja många dar
Men väntar du då
På mig min vän
Allt blir då som vanligt
Bara du och jag sen
Ja, precis som vanligt
Så som det ska




Fri vers av casanova
Läst 427 gånger
Publicerad 2006-02-24 16:14



Bookmark and Share


  sofiavishet
underbar dikt som var mycket sorglig, passade bra med rim som stärkte dikten ännu mer. Du är väldigt duktig på att förmedla känslor.
2006-05-25
  > Nästa text
< Föregående

casanova
casanova