Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vilar en unken doft över våra ord


Är det kanske själva oron som andas
du doftar så annorlunda där vid halsen
precis som om något skört vill tränga ut
formulera sig i gemena strimlor
eller drömmer jag?

ja, jag tvivlar mer på mig än dig
du ligger där sovande intill mig
inte en endaste gång ler jag
eller lägger mig intill för att
betrakta dina täta andetag

jag intalar mig att du tröttnat på jobbet
inte längre orkar föreslå nåt tvåsamt
behöver nog en paus för återhämtning
men du går åt sidan och blir så fjärran
tar inte in tecknen alls, vill inte
inte heller mobilen i din hand

ja, jag tvivlar på mitt eget omdöme
vet inte längre vad jag vill
pulsen dunkar "inte tappa taget"
avsmak blir mitt skydd för världen
famlar efter vad och vem

dras mot ytan av en ljudlig suck
bländas som alltid av ditt leende
men hann skymta din rätta min
innan du insåg att jag sett dig

ja, jag tvivlar på ett oss
så trött
så less
hur gör man?

- God morgon älskling. Allt väl?
- God morgon. Tack bra. Älskar dig.
- Jag med.

                               @





Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 225 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-27 09:02



Bookmark and Share


  erkki
Tvivlet tillhör vardagen. Högst mänskligt. Livet har sina ups and downs, som bekant. Du skriver så realistiskt och poetiskt kring något som kanske borde diskuteras sakligt, oftare.
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker