Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG GÅR INTE TILL KYRKAN


Jag går inte till kyrkan
för att bekänna
mina synder.
Det är klart att jag kan där.

Jag går inte till kyrkan
för att lägga
mina synder på altaret.
Givetvis så går det. Symboliskt.

Jag går inte till kyrkan
för att bli hård,
dömande och lagisk.
Det går, om du bara lyssnar på folk.

Jag går aldrig till kyrkan
för att bli inskränkt.
Visst kan jag slå dig
i skallen med bibeln.

Jag går inte till kyrkan
för att visa mig duktig.
Jag är duktig!
Men inte för att jag vistas i kyrkan.

Jag går inte till kyrkan
bara för
gåendets skull.
Verksamhet går att ha på annat håll.

***

Verksamhet har jag aldrig i kyrkan.
Jag är inte duktig på att vistats i kyrkan.
Jag slår dig aldrig i skallen med bibeln i kyrkan.
Jag lyssnar inte endast på människor i kyrkan.
Allt är inte bara symboliskt med kyrkan.
Jag kan ingenting om inte Jesus syns klart i kyrkan.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-03-27 11:24



Bookmark and Share


  Federico Romano
Bra beslut! Men i Italien går det bra om du är konst intresserad.. ;-)
Skojar men titeln är inte dum..
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar