Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fru-kost när den är som bäst; flingor mjölk och hallonsylt ^^


håravfall - det bär hän i en mjölkig analys

 

*

 

jodå de finns där

så sluta kalla mig för detaljnörd för så länge det är viktigt med flimmer- och andra hår så gills det att

 

räkna hallonhår i frukostmjölken

 

*

 

med sina 1,5 millimeter tar de sig långsamt upp från vätan och lutande mot tallrikskanten ropar de på hårfön handduk och en mild sårtvätt

 

det är hår som gäller i vår - i både lunga och sylt

 

(inte visste jag att det ingick rakning före konservering?)

 

*

 

hallonhår

 

när det bär hän på kanten av bärfatet
står våren stilla och bacillskräcken kör om

 

trilla i eller trilla över sin egen skräck för biprodukter i produkter
som köpts i god tro om att sylt borde vara hårlöst mos

så klart vi ska fläta vår sylt

eller äta det som borde kastats - skägg som skylt

 

allt som förgyllt ens sinne för hår kommer plötsligt upp ur tallriken som ett monsters film;

 

månne det rakades inför festen en fredag på syltfabriken
kanske lite för nära kokeriet och kanske lite för mycket spegling i stålkitteln

 

det var nog ett kokeri med kvastskaft runt om
kanske just det som kokat just ditt skägg

 

till en påskresa mot kulla

 

 

det kallas bara i en annorlunda värld för "det som faller i
faller i alla fall för alla"

 

men för en enda
för den som slarvade på jobbet en lite skevare färd

 

 

en gratissemester till en annan kulla

 fallerulla

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-30 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri