Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal låt från '85.


TORSTEN & SICKAN


Torsten och Sickan skulle åka långt bort,
ut till landet med Mor och Far och dumma hunden Plott.
Färden gick genom skog och marker, vidsträckta fält vi såg.
Sjöar, berg, djur och bilar, och skräp på marken låg.

Torsten och Sickan och rara hunden Plott,
Mor och Far och bil var framme, förväntan é på topp.
Torstens boll och Sickans docka med på resan var,
Mammas vilstol och Pappas radio, och Plott hundkex har.

***

Åren går och vi går med, allting har sin tid.
Torsten och Sickan é stora nu, ja du skulle bara se.
Torsten går i fyran, Sickan i klass tre.
Torsten é kär i Amanda Fröjd, Sickan hon gillar slöjd.

Universitet och sedan jobb, allting flyter bra,
när plötsligt en da' Torsten fråga: ''Vem é jag?''
Sickan svara: ''Avbild av Gud, minns du inte det?''
Torsten svara: ''Grubbla om Gud det gör mig bara sne.''

Men så en dag tänkte Torsten att nu ska jag fråga Gud:
''Finns du Gud så vill jag veta, för jag vill se.
För Sickan har sagt att du kom i männskogestalt och
dog för oss på ett kors, och tog våra problem och allt.''

Så Torsten och hans fru har ju nu ett liv i harmoni.
Så tro't om ni vill, göta petter med dill, för det har ju också vi.
Ett liv i Gud, fyllt med frid. I Gud lever vi just nu.
Ett fridfullt liv i Gud just nu har vi.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 185 gånger
Publicerad 2013-03-31 12:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar