Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återigen finns det skäl att erinra om Darfour


Gossen

 


Han satt vid dikeskanten
och blåste i ett strå
Hans kläder var i trasor
men himmelen var blå.

Jag räckte honom pengar.
Han ville inga ha.
Han sa: "Om du vill göra
en insats som är bra 

så tala med milisen!
Den fängslade min mor
och våldtog mina systrar
som flydde från Darfour.

Själv klarar jag mig alltid
jag lurar folk, och stjäl
för här finns ändå ingen
som vill sin nästas väl." 

Så strök han av sig snoret
emot sin slitna kolt
och sade: "Inga gåvor!
För fan, man är väl stolt!"

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-03 12:26

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Mycket Bra

2013-04-04

  Mangal VIP
Aj. Rakt in. Målande.
2013-04-03

  walborg
Starkt!
2013-04-03

  Människa
Sann, egen upplevelse eller saga? Ren nyfikenhet.
2013-04-03

    ej medlem längre
Usch, så mycket hemska saker det händer i världen,vi har nog inte sett så mycket vi här uppe i Norden.
2013-04-03

  Monika A Mirsch VIP
jag vandrar med dig och med Darfour - på dina goda diktarstigar
2013-04-03

  SatansSon VIP
hemska saker du skilderar. bra.
2013-04-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP