Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söderns hopp



Efterlyst äro våren

försvunnen i sin egen gåtfulla harm

alltför långväga för att bli ihågkommen

av trötta sinnen i ett djupfryst land


Signalementet lyder skör och stark

men inga knoppar brister utan famn

den av varma vindars trygga boning

en utan den långa vinterns mörka skam


Det sägs att den våldsamt bortföst blivit i mars månad

av Bore, hans drottning och silverklädda anhang

men envisa rykten snabbt sprider sig i vinden

längs söderns stränder, längs solljusets välvda hamn


Ty, våren sägs i stillhet ha samlat

en för ändamålet livskraftig här

en rebellarmé av blomster, prakt och liljor

för att befria allmogen från dess frusna misär


Kom tranor, kom i flockar och titta!


Se hur kvicksilvret reser sig i givakt!


När ryktet om vårens ankomst nått våra landsmän och kvinnor

en solig resning i de töande landskapen oundviklig är!




Fri vers av John Feyco
Läst 391 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-08 16:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket snyggt formulerat.

En klar favorit.

(:
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco