Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Irriterande fågel.


Kakadua




Världsalltet larmar
över husen.
I parker,
på gångvägar
lägrar sig
det förflutna.

Som en osynlig dimma.

Kakaduorna upprepar
bara vad som
redan yttrats.

Vem säjer det
som aldrig sagts,
någonsin, förut?

Vi sår frön, - men
känner igen blommorna.

Nog, har jag sett
de där blåa med
rimfrostkant
på kronbladen. Och,
de röda med gult märke.

-Vad var det jag SA?, kraxar
kakaduan.




Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-10 23:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En riktig besserwisser den där kakaduan.

Han lär inte återfödas som ett oskrivet blad :)
2013-04-11

  Tarantaran
Jag ser en Cacatua alba
som ser ut som tjuren
Ferdinand i sitt ansikts-
uttryck och bara säger
ååhhh...
fin text om kakaduor
och alltigenom vetande-
vackra fåglar

2013-04-10

  SatansSon VIP
är det samma som papegoja?
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf