Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

REGN!

 

Från mörka moln på himmelen
små droppar faller ner.
De gör så snön som än finns kvar
försvinner mer och mer.
Det droppar och det rinner glatt
på fönsterblecket mitt.
Regn låter riktigt mysigt ju
när det gör jobbet sitt.

Om solen skulle skina jämt
då skulle det bli torrt.
Nej, lite regn behöver vi
så växterna får brått
att sträcka sina nya blad
rakt upp mot himmelen.
Och då blir också luften frisk
och skön att andas sen.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet
Läst 604 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-04-12 11:14



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
regnet behövs.sätter fart på våren
2013-04-23

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-04-15

  Bibbi VIP
Så sant.
2013-04-15

  Alva Johnsson VIP

Den välsignade våren kom med regn i sina lockar.
2013-04-15

  Heikki Hellman
Regn och sol, grunder för pånyttfödelse. Välkommen våren!
2013-04-14

  Siggesdotter
Tycker mycket om denna din "regndikt" den känns lika frisk och upplyftande som själva regnet! Dina rim och ditt flyt lika naturligt enkelt som alltid :-)
2013-04-13

  Olof Lagerhorn VIP
När man läser en text som denna anar jag varför jag tycker om att gå i regn.
2013-04-13

  ULJO
Poesi när den är som vackrast
2013-04-12

  Lars Hedlin
Liv och energi från himlen :)
2013-04-12

    ej medlem längre
En dikt full av hopp och naturens livsstyrka.
2013-04-12

    ej medlem längre
Tänk att du kan få regn att låta som poesi....
2013-04-12

    Ken Cassel
Fint vännen om våra regndroppar :)

Kramar..
2013-04-12

  Bo Himmelsbåge
Ohh ...!!! ... ett stilla vårregn som smeker bort snön o väcker alla musöron ... detta längtar vi! Tack för en härlig regndikt! kram
2013-04-12

  Nina.H
Vackert om efterlängtade regndroppar
2013-04-12

  Palett
I lagom dos och rätt klädsel är regnet gott att njuta av !! Fin text med bra rytm.

2013-04-12

    ej medlem längre
jaa..det välsignade! fint...
2013-04-12

    Bellissima
Och så doftar naturen så gott efter regnet.
2013-04-12

  Marianne Räf
Visst, vore det skönt med
ett riktigt vårregn...
2013-04-12

  Angel of love
Ja regnet har inte kommit hit än. Men ja regnet gör nytta nu med!
Och nästa vecka har jag hört att vi får runt 14+ och då njuter jag mer!
2013-04-12

    ej medlem längre

just så ..
efter regn kommer solsken ...
2013-04-12

  SatansSon VIP
detblir varmt och soligt till verckan iaf.
2013-04-12
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet