Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Återbesök i arkivet


Vårkänslor

 

Solen, havet, ljuset
fyller hela huset
med en hoppfull sång:
Våren är på språng!

Sältan, doften, tången
håller känslan fången
friskhet föder lust
vid vår västra kust.

Alens fyllda knoppar
frigör rimfrostdroppar
måsarna ger skri
vintern är förbi!

Tvenne vita svanar
simmar och man anar
försommarens kull
bakom - tripp trapp trull!

Måsar glättigt seglar
havsytan dem speglar.
Ulf går ut med båten.
Vintern är förlåten!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-21 08:42

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  mare VIP
Härlig vårdikt!
2013-04-24

  Jostein Solbrekke
Det här var god läsning
2013-04-22

  limerick
Mästerverk tål att repriseras!
2013-04-21

  ResenärGenomLivet
Härligt livsbejakande ord...:-)))
2013-04-21

  Carl O Andersson
Du får mig igen
längta efter Bohuslän
2013-04-21

    ej medlem längre
mycket vackert, om våren och vad den kan medföra
2013-04-21

    ej medlem längre
Vilken ljuvlig vårkänsla - hav och måsar.
2013-04-21

  Yrre VIP
Underbart!
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP