Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillängnad min farfar som förlorade kampen.


Hon har sett slutet


Ser du flickan där,
skulle du gråta om jag sa att hon har sett slutet?
Var är du, ty hon behöver lägga huvudet på din axel.
Hon ska klä sig vacker i vitt, och skalar av allt som ej betyder något
Känn på hennes läppar, de har sagt ont men har de också sagt gott
Följ linjen vid hennes franskant,
Stängda ögon kan också se
Ta hennes hand håll den varsamt vid ditt hjärta
Fläta ej hennes hår ty det har varit bundet länge nog, det
Ska dansa vals med vinden, virvla, snurra och leva

Precis som du sätter en plockad blomma i en vas
Och låter den vissna för blommans tid äro slut
Tänker du inte mycket på att den faktiskt dog
Hennes tid är ej slut
Men själen någon henne en gång gav
Måste hem nu,
så cancer kom och hämtade den.




Fri vers (Modernistisk dikt) av SvartPoesi
Läst 517 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-21 14:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Älskar sista raden
Och hur döden sägs men ej i ord
Tankeväckande
2015-02-19

  Angel of love
Berörande text!
2013-06-04

  Tino
Fin text och den berör mig
speciellt när jag delar samma upplevelse med dig
Jag gillar dina skildringar, speciellt med blommorna
de ger mig ett lugn och att det inte är något annat än normalt.
Fruktar denna sjukdom, därför blir ditt slut lite paradoxalt men ändå inte.
Applåder!
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

SvartPoesi
SvartPoesi