Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det fanns något ätbart istället för smärta

 

Jag är i bara skjortan sov ute i natt låg utanför huset
där jag fann det här sjuka spädbarnet jag vet inte vems
ungen gallskriker har ont nånstans
minns inte vad jag gjorde igår
om jag drack eller bara drev

   *
Sjukhusbussen kommer
det sjuka spädbarnet som jag hittat på trottoaren
bär jag på armen i en brun brödpåse av papper

jag får hundra kronor av föraren när jag går på
han är intendent på konstmuseet

den sommarheta bussen är full  
jag får ändå plats snett emot två unga sjuksköterskor
på väg till jobbet

deras blickar gör mig till hjälte

   *
Men påsen spricker

sköterskorna ser hur påsen spricker ut faller
äpplen päron grönsaker
de fnittrar till

   *
De vänder sig om med hårda ögon när de går av

föraren ber mig komma fram

han vill ha pengarna tillbaka

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-04-22 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP