Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aprilväder

När himmelen öppnar sitt målarskrin
och klickar ut färg på paletten
som grund för den pampiga scenografin
där spridda moln utgör baletten

Då följer jag dramat med lycklig min
från min åskådarplats på parketten
men ville jag vore en flygmaskin
som helt utan darr på manschetten

flög in i det färggranna skådespel
som varslar om växlande väder
fast solskivan ännu är en juvel
som med rodnad graniten ikläder.

De blålila moln som drar in från nordväst
med respektingivande buller
tycks ropa till skyarna "nu är det bäst
att ni skyddar de små krusiduller

som ni kallar moln, små patetiska skämt,
som vi ingen omtanke ägnar"
Så smäller det till som det var förbestämt
färgklickarna blandas. Det regnar.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-27 15:42

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Vacker bild, vacker rim med innehåll/ kram
2013-04-29

  ULJO
Underbzr vårdikt
2013-04-27

  Fredrik P. VIP

Högklassig vårdikt som
doftar aprils vankelmod
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP