Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Närmast



Den innersta av alla sanningar har aldrig fötts
Men har stötts och blötts
I alla tider och i varje generation
Evig som den är i sin konstruktion

Livets mål och slut men samtidigt dess början och start
Långt därframme eller nu och snart
Tiden finns där så att vi har möjlighet att växa
Och skapar förutsättningar för oss att kunna växla

Vårt synsätt och vårt perspektiv
På vad som är existens och vad som är liv
Om vi bara kan förstå och lyckas lära
Något om det som är alldeles nära

Fördolt för den som tänker i banor av förnuft
Allt sådant förvandlas förr eller senare till luft
När den större verkligheten får möjlighet att bryta fram
Och får mänskliga tankekonstruktioner att komma på skam




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-01 15:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är så sant, förnuftet kommer man inte så långt med
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson