Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musikens makt

Musik
Är hjärtats och själens mystik

En mäktig företeelse
Full av känsla och inlevelse
Sorgligt misshandlad av underhållningsindustrin
Som girigt sträcker sig efter den med sitt dollargrin

Förnekad av religiösa fundamentalister med konstiga hattar
Som lite eller ingenting fattar
Vad den för människan verkligen betyder
Att den varken under penningmakt och trångsynthet lyder

Utan måste alltid vara fri och få leka
Och våra sinnen ömsint linda in och smeka
Eller vara uppfordrande och full av glöd
Men aldrig lämna dig likgiltig och oberörd




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-04 16:04



Bookmark and Share


  Palett
Sant och bra om musiken !
2013-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson