Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns du






Minns du

hur det var
att vara barn

att höra skrattet studsa
och inte veta

att en dag

ska allt ta slut...

att inte vara rädd
för att andas

du visste ju inte
att luften
är full av farligheter

att hoppa rep under trädet
utan att sörja
för att det en dag ska sättas
en yxa
vid trädets rot

att jaga fjärilen
över gröna ängar

utan att veta att snart
står här hus av betong

att inte veta att den
underbara lyckokänslan
som fick dig att dansa

är en kemisk reaktion
i din kropp

att jubla under solen
utan tankar
på malignt melonom

att tro att alla människor
är goda

och bara vara rädd
för trollet

som bodde under
den nerfallna tallen.

Minns du.........




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 379 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-05-11 01:22



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ja jag minns och det är ljuvligt!
Låt oss vara rädd om detta barnasinne/ kram
2013-06-11

  © anakreon VIP
Glöm aldrig barnet inne i dig
för gamlingen som skymmer!
Calle
2013-05-16

  Linda CH VIP
Fin text!
2013-05-16

  Christine Sabel
Mina tankar går till en riktig rysare till film...minns du....
2013-05-16

    ej medlem längre
Underbar text!


Bokmärker.
2013-05-14

  anits VIP
Så fint och målande skaldat
dina fina ord ger mig vackra bilder
2013-05-14

  Marja Granqvist VIP
Så vackra tankar och en underbart vacker bild.
2013-05-13

  ~Leonardo~
Underbart....och jag försöker att frammana barndomsminnen, där det sorglösa lekandet var allt. inget att vara rädd för, utom trollen! Applåder!
2013-05-12

  Karin Rosberg
Så fin och sann!! berörd//
2013-05-12

  ResenärGenomLivet
Ibland är det bättre att vara ovetande...visste man alltid vad framtiden skulle innebära skulle man gå och vara orolig hela tiden och inte kunna njuta av livet...tänkvärd text...
2013-05-11

  Jan Widströmer VIP
Oskuldens och barnslighetens tid här vackert förgylld till tänkvärdhet.
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius