Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förstår man inte att ansvaret vilar på ens egna axlar för egna handlingar, då vill man liknas vid ett slags gud. Curiosity killed the cat. Ett engelskt uttryck och även namnet på en popgrupp.


Nyfikenheten...






...dödade katten. Men som du vet, en katt har nio liv.

Angående mer eller mindre kriminellt beteende.

Vad som händer om känslan av makt griper en människa.

Det är som att ge en femåring en ask tändstickor.

Eller som att ge ett barn en mobiltelefon med internet och kamera.

Eller ge någon möjligheten att skaffa krediter på olika sätt.

Behoven av att få utlopp för sina känslor vet inga gränser.

Mera handling än huvud.

Motsatsen till uttrycket

'Mycket snack men litet verkstad'.

Alla barn i början.

Ibland är det bra att verkstaden inte är så stor.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-23 16:15



Bookmark and Share


  figurett
Nyfiken het liksom, den nya svenska filmsucken, med ingressen, ge dig själv...
2013-05-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP