Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror jag skrev den på psyket, S:t Görans vintern 1997, då jag just blivit vräkt från 2:an i Vällingby.


Hemma


Det är en annan femma -
att befinna sig hemma.

Än att vara borta i
något slags Menageri.

Hemma är man ej bunden,
men - borta är man hunden!

Jag vill helst gå ut och in.
Ur och in i kvarten min.

Inomhus - till största del.
Annars fryser jag ihjäl!

Vara Någonannanstans
får mig rättså ur Balans.

Tiden går. I unga år
blev jag rädd av Tanke svår.

Fick mig då en redig törn.
Fast, fienden är en björn.

Den gnisslar tänder, höjer
ramarna, trampar... dröjer...

Jag undrar va´ med mig den vill.
Nåt jag inte känner till?

Men det går ej, den har fel:
Den vill ta mitt hem, - min själ!











Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-31 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf