Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi får se vad som sker - vad det lider...


Än sålänge


Levande jag är
i Världens fiskafänge,
med rustning temporär, -
- än sålänge!

Jag ber till krafter
som min levnad förlänger.
Dricker livets safter -
- än sålänge!

Makten för mitt slut
I änglar må utstänge!
Ej anden min gått ut, -
- än sålänge!

Jag kysser varje dag
mitt talismanhalshänge.
-Och, SE, - nog lever jag, -
- än sålänge!

Ingen kan se in
bak´ framtids förhänge.
Blott Nuets estrad finns -
- än sålänge!

Alltsedan barnsben
vi oss fast vid livet klänger.
-Ej ÄR väl timmen sen, -
- än sålänge?








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-06-02 15:07



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig läsning
2013-06-02

  Tarantaran
Så ödsligt ödmjukt
klokt skrivet, i eviga
existensens famn;
fint rimmat, önskade
jag kunde lika vackert,
rytmiskt, böljande

2013-06-02

  träsnidaren
Härlig text!
2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf