Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blir vi bankrutt snart? Eller...?


O/Fri Ekonomi



Staten styr!
Notan dyr
Kapitalet
sen betaler.

Vem, - till slut, -
pungar ut
räntorna på
utgifters hål?

Det läcker!
Vem täcker
vad det kostar -
förrns allt rostar?

Välfärden, -
vårt Folkhem, -
- vart blev det av?
En jättegrav!

Vi slår i
spik för spik -
och filar på
ornamenten små,

var och en
så gott som den
kan och förmår,
i kistan vår.

Dyrt är liv!
Högt dess pris.
Blott död har fri
Ekonomi!










Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-02 17:30



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Allt som finns på riktigt blir ju kvar, det så kallade "realkapitalet". Det är bara luftslottet som försvinner. Men det kan nog ändå bli en hel del kaos...
2013-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf