Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inslag i en slalomtävling om just dörrar, återgiven för nytillkomna dörrknackare


Dörrar

 

Med födseln öppnas livets första dörr.
Då lämnar du det inneslutna livet
och tvingas acceptera det som givet
att från nu ingenting skall bli som förr.

Du tittar dig rätt yrvaket omkring
och kanske hör en lycklig moder gnola,
en ljudkuliss mot livets hårda skola
om vilken du, gott nog, vet ingenting

Så snart du kryper, pojke eller flicka
du märker tydligt hur nyfikenheten
blir ett nytt inslag i identiteten
med lust att bakom slutna dörrar blicka.

Du öppnar till ditt nya liv med iver
och häpnar över allt som det kan rymma;
det roliga, det trista och det grymma
som snart all din naivitet fördriver.

Dock, verkligt mogen blir du inte förrän
du inser det som faktiskt är självskrivet
att för att vinna inträde i livet
du  äger själv den viktigaste dörren.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-04 16:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du äger själv den viktigaste dörren, visst är det så:)
Mycket bra skrivet.
2013-06-07

  Carl O Andersson
Härligt fomulerat.
Öppna människor har öppna dörrar - Slutna människor har slutna dörrar. Själv FÖRSÖKER jag ha dörren öppen.
Och nu när jag skriver på mina memoarer, märker jag hur rätt Alberto Moravia hade, när han sa: "Dörren till det förflutna låter sig inte öppnas utan gnissel".
2013-06-05

  lodjuret/seglare VIP
Vad roligt att du berättar en historia och inte bara rimmar dig fram. Det syns som skön läsning och inte heller att tonen i det skrivna är för stolt. Mera då en smekande upplevelse för läsarens ögon.
2013-06-05

    ej medlem längre
stor sanning,stor poesi,mycket bra!
2013-06-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP