Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ingen poesi direkt dikt eller skönskrivning... utan bara tankar i trädgården med ett glas rött i kvällningen..


Att resa i tiden med ditt inre

Trött

sluter mina tunga ögonlock

som lidigt av tankar.

 

Trädtoppars blad

skänker mig tystnad

och sin skugga

 

för mig att kunna

göra en resa i min

slitna själ.

 

Till urdrucken kristall

jag min ryggtavla vilar

mot murket trä.

 

Benen mina far ut

likt spända pilbåge strängar

redo att skjuta till.

 

Men efter en stunds

lyssnande till koltrastens

lugnande

 

så slappnar även mina ben av

och därefter hela min lekamen.

 

******

 

Och jag gör en resa

 

fritt i tiden

oberoende av min ålder

som jag själv anpassar efter

plats tid och rum.

 

 Vad jag vill uppleva uppnå

men framför allt känna

som ett livets extas

i själ, hjärta, kropp och tanke.

 

Är så lycklig här.

 

Har råd att älska i detta livet

komponerar alla ljud själva

och målar alla färger själv.

 

Kan göra allting här

 träffa

älska

känna

ändra

älska

 

Orkar hur mycket som helst här

åtrå

förändra

älska

ta emot

vara stark

 

Här kan man ej göra fel eller såra

ge

älska

bota

dela

älska

 

Bara slut och bege sig hän

 

Älska..

lär..

 

 sluter mina ögonlock en evighet

men bara för en stund

 

i oändligheten

 

ett

 

ögonblick

 

LEV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-05 22:46



Bookmark and Share


  aol
verkligen en livsbejakande poesi som får vinden att att hejda sej ett slag,
2013-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP