Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt av okänt datum, gammal - eller ny?


I Jordens famn



Grå, milda dagrar -
Drömmer om Någon,
som kommer upp
ur Underjorden med
dagg i håret.

Han sätter sig i den
blåbruna fåtöljen.

Allting igår
tycks vila i
ett turkos landskap med
en imma av likgiltighet
över sig.

Det osade när
solen gick ned.

Han pillar på
sin frukt i
knäet, förstrött,
och betraktar det
lilla ljuset.

Många långa år
skall rulla på....

-Var allt bara en dröm?










Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-05 23:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En sagomäktig scen! Älskar kontrasten saga/verklighet mellan vers 1 och 2.
2013-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf