Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vals från det inre av Blekinge.


BLEKINGEVALSEN


Jag hissar seglen här i Elsebråne
kryssar ut på Kattkrokens vik,
passerar Älmtas båda holmar
ut på Rolands Hav jag far.
Solen skiner och brisen är god
snart Halahults fyr jag ser.
Vid Knaggelids holme så gör jag en gipp
skymtar Lobergets vårdkasehög.

Vi är på väg till dans i Lörby
min älskade Ynde och jag,
å det forsar friskt om stäven
när vi går på slören ty,
nu så närmar vi oss Kladdavréet
och kobbarna vid Furumo.
Här vid Vesans strand vi tar varann i hand
och går iland här i Bjäraryd.

Här på bryggan uti Flymen
här dansas polskor, snoa och vals.
Där är Mältan med sitt dragspel
men han dansar inte alls.
Ty den Senoren han är spelman
och sjöman likaså,
när han lättar ankar i Nävragöls hamn
går det undan så gunås.

Nu är det dax att lätta ankar
och segla hem på Rolands Hav.
Vi kryssar kring bland Skrubbeboda kobbar
över Orlunden i lovart vi far,
och gör ann vid Ströbyns brygga
för att träffa Olof Ström.
Vi ska höja ett glas till potatis och sill
och drömma en Boafallsdröm.

Vi äter fisk från Abborremåla
med ägg från Vasakull.
Vi har det trevligt och gemytligt
och min Ynde hon är så huld.
Nu är det sent och dax för hemfärd
från Silpinge vi seglar ut,
vid Belganets udde syns Månaskens måne
i Elsebråne é det slut.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 949 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-08 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar