Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pladderpoesi när natten faller på.


Skeppet Skymningen



Skeppet Skymningen
driver mot fjärran kust,
skall fara, igen,
över vatten av lust.

Styr kosan emot
nattens väntande hav.
Det är mörkt som sot, -
- men må ej bli min grav!

Jag tror jag är kär
i den stora blomma,
Universum är, -
för alla de fromma.

Vill, nu, fara till
morgondagens blå land.
Helst inte stå still -
med en sten i min hand.

Skulle jag slunga
den mot min värste fi -
och skadeglatt sjunga
närsom hen träffad blir?

Hör vredgade vrål:-
-Sakta i backarna!
Ni har tusen hål
i feta nackarna!

Kanske, den haltar -
min krassa retorik..
Svår att uppfatta?
Ja, men den är - unik!

Skeppet gungar på
rullande svallvågor,
i kvällningen å
jag har många frågor.

Som: Var är min man?
Nu, när han är borta?
Svara, den som kan!
Å kom ej till korta!

Världen, den är rund.
Finns det någon som helst
bevekelsegrund -
för å vilja va´ själv?

-Var börjar Livet?
Det är, väl, inte alls
överdrivet lätt
kunna förstå dess Vals!

Man längtar så till
sköna eskapader.
Och, såklart man vill
skriva många rader....








Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-06-11 01:03



Bookmark and Share


  mysing
Verklighetens runda jord och faktums
Kontra den underbara värld som finns
Bakom.. Kärlekens hav där det osynliga
kan vara lika sagolik som jorden platt.
Livets fartyg på stormande vågor.
Mycket givande dikt.

2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf