Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

manshot









trycket mot urinblåsan är
det verkligaste jag har i övrigt
lever mina tankar för sig själva
uppe i hörnet av taket precis som
att de retas
hänger de i gardinstången som tramsiga
apor som ylleklädda män
med mjuka ögon
som tränger ur sina hålor jag tränger
dem ur sina hålor som
om vore de djur; jag slaktar dem
som vore de djur; jag äter
inte djur. jag dödar
bara män jag dödar bara män som:
1) hatar livet
2) hatar och älskar kvinnan
3) hatar sig själva
4) ej vill tillhöra samhället
5) skriver om det
sedan låter jag resten
vara i sina bubblor de flyger
omkring i sina bubblor medan
männen jag dödar
är tankarna i takhörnen
klängiga as
i gardinstången
med långa armar och
blinkande läppar. mina ålande
fingrar vill in i deras magar, tarmar;
lår, muskler; armar, kött.
jag vill slänga dem
åt dammråttorna

trycket
mot urinblåsan försvinner inte
ens när jag kissar. kom inte
och tala med mig om infektioner
jag vet allt
om infektioner; inflammationer; återfall
och bakteriejävlar
hela ryggen
knyter sig av vånda av skräck
av lättnad när jag lyckas inbilla mig
att allting kan medicineras; tankarna
i takhörnen blir tramsiga apor blir män blir
slafset som jag tuggar i min mun.




Fri vers (Fri form) av slafs
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-13 21:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Så smärtan jag känner i höger sida behöver inte vara njuren...?
2019-07-06

  Vind
Tycker om anslaget, tonen i texten.
Siktar på ett moralpaniskt fundamentalistiskt patriarkat.
Snyggt!
2013-06-17

  Katinka VIP
Gillar din text. Modern och uppfriskande, kul oxå.
2013-06-17

    ej medlem längre
Feminism är som alla -ismer. En massa statybyggande.
2013-06-16

    Melona
Poetiska parasiter med en rättinnehållsförteckning tycker jag ska bekämpas med allt som går. Hör, ser och lär av verkligheten käre Lars. Oups. Förlåt bästa M. Du skriver som aldrig förr och det är en njutning att skäras upp av din ilska, besvikelse och frustration. Jag är gärna med och delar på tuggorna. Mjau katten!
2013-06-13

    slafs
Ledsen Larz Gustafsson, men den feministiska hydran kan omöjligt besegras av patriarkatälskande bibelslickare.
2013-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag säger som Bukowski: Don't try.
Feminismen är en hydra som ska bekämpas.
2013-06-13
  > Nästa text
< Föregående

slafs