Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ganska färska nyheter som , på något sätt, visar det hårda Allianssamhället i all sin nakenhet.....


Nyhetsplock i Alliansens Sverige !

$.  Vår statsminister har ju betygat och lovat att han ska respektera och acceptera våra fackliga rättigheter . Tydligt är dock att Fredrik inte har talat om detta med sin yngre partikamrater i Fria Moderata Studentförbundet ! Deras Stockholmsavdelning har, nämligen, ägnat sig åt kvalificerat strejkbryteri , de betalade in sig på en egen busslinje i centrala Stockholm, en av de linjer som tagits ut i strejk ( en strejk för att förbättra för de  ordinarie busschaufförerna på denna linje, som jobbar ihjäl sig, nästan!)  .Som om inte detta skulle vara tillräckligt vidrigt så har de den ultimata oförskämdheten att döpa om linjen till "Amalthea-linjen" ( Amalthea var en båt som körde hundratals strejkbrytare från England till Sverige under Metalls storstrejk 1906 !)  Nu orkade inte högerstudenterna köra mer än ett par dagar, de la ner linjen sedan, talande, eller hur ? Men hursomhelst, detta är ju ett praktexempel på uselt handlande mot de människor som jobbar under vidriga förhållanden, på bussar över hela Sverige ! En spottloska rakt i ansiktena på dem ! Och ett BEVIS på ett fackföreningshat som ,helt klart, florerar bland Sveriges högerstudenter ! VAD vill du göra åt det ,Fredrik Reinfeldt ?  

$. Reinfeldt och co brukar ju hävda, med stor bestämdhet, att de, minsann, ordnar jobb åt unga, på löpande band . Men de har glömt bort "några" ungdomar ! Under 2011 var mer än 112.000 (ETTHUNDRATOLVTUSEN !)  ungdomar mellan 16 och 25 år, HELT utan inkomster ! Dessa unga varken arbetade eller studerade ! Så Reinfeldts tal om jobb åt de unga framstår som en enda stor BLUFF !!!!!! När lika många unga som antalet invånare i Västerås INTE har vare sig jobb eller studieplatser så framstår ALLT vad Alliansregeringen säger om jobb åt de unga som pladder och ingenting annat !!!!!!!!!

Källa: Tidningen FOLKET 130623

-----




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-06-23 12:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man blir snart inte förvånad över någonting av denna usla regering.
2013-06-23

  Mats Henricson
Jag finner det inte förvånande, ja, det ÄR sant !
2013-06-23

  genni VIP
Är detta verkligen sant??? Men du Mats, varför blir jag förvånad, jag borde ju förstå att det är så här det går till...
2013-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska