Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
REPRIS FÖR NYTILLKOMNA "Rôva" var smeknamnet på restaurang Pustervikskällaren i Göteborg och tidningen Ny Tid blev Arbetet för att därefter helt försvinna. Visan ingår i projektet "TonsattA Göteborgsvitsar".


Kaffekoppen

 

1.
Han var präst i Haga Församling
nittonhundratrettiofem
Han skulle besöka en gamling
uti hennes enkla hem

Han viste att gumman var lortig
men en rar och vänlig själ
som alltid la´nåt i kollekten
och ville sin nästa väl.

Omkväde:
Allt detta hände när stan var som förr
full av glädje och frid!
När Pustervikskällar’n var ”rôva”
och Arbetet var Ny Tid!

2.
I en etta på Mellangatan
och två trappor över går’n
där hade hon bott i decennier
tillsammans med sin lelle son.

Han hade nu hittat en kvinna
vid nyss fyllda femtiotvå
och dom skulle flytta till Majorna
där hon hade en egen vrå.


Allt detta hände ...

3.
Så morsan hon kalla på prästen
som skulle va´officiant
när sonen sa ja till sin kvinna
som var mera pikant än parant.

En präst vill nog ha en kopp kaffe
tänkte gumman och dukade opp.
Sen letade hon ganska länge och väl
efter husets finaste kopp.




Allt detta hände .

4.
Nu stod han visst redan i farstun
med svartrock och krage och allt
och händerna knäppta framför sig
en gudi behaglig gestalt.

Visst vill han väl ha en kopp kaffe?!
sa gumman när han stigit fram
Men prästen han såg till sin fasa
att koppen var helt täckt av damm.


Allt detta hände ...


5.
Men dammet var inte det värsta,
han upptäckte efter en stund.
För koppen bar tydliga spår av
nån annan drickandes mun.

Och insidan täcktes av ringar
från länge se´n avkokad sump
Han tänkte :”hur ordnar jag upp det här 
utan risk för att verka plump?!


Allt detta hände ...

6.
Jag vet vad jag gör, tänkte prästen
som var en finurlig person
jag vänder på koppen och dricker
på motsatta sidan. Men hon

la huvet på sned och kuttra:
Det här är ju min lyckodag!
Tänk att pastorn är vänsterhänter
precis som jag!

Allt detta hände när sta´n var som förr
full av glädje och frid!
Och gumman var gla´, och pôjken blev gift
Men prästen var sjuk en tid!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-06-28 14:53

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Exakt Walborg
2013-06-29

  walborg
Underbar läsning - så vänligt
2013-06-28

    ej medlem längre
Härligt!
2013-06-28
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP