Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde på radion att potatis odlad på Mars kan bli verklighet. Vår planet klarar snart inte av att föda oss ... vi måste se oss om


Fjärrpotatis

-

Jag har färdats långt. Tusen miljoner kilometer och långt längre. Från platser närmare solen än jorden.

I växthus gjort av pliorid och skaramodan med tak av frangagan mot solen, odlades jag av marsianska maskiner.

Färdig att skördas med färger ouppfunna  på jorden hämtades jag av frigolitiska fiolaner men packades ned av skraboliter i  box av krunolit och fangan.

Färd i tomhet bland kometer, tidräkningsåret sju.

Vid ankomsten  jordisering och frankering. Att sändas till dig. Att ätas av dig.

Fjärrpotatis från exploaterade planeter.

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 307 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-06-30 15:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
åh vilken snygg och lekfull titel. fint genomförd text också (såklart). går det att göra papas arrugadas på fjärrpotatis? hoppas det.
2013-07-01

  Lars Hedlin
En bra text...gillas!
2013-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter