Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Namnets betydelse för hur man bemöter sina medmänniskor...


URSÄKTA, VAD HETER DU ?

Antag bara att jag skulle heta Mats Bernadotte, vilken förändring det skulle bli i mitt liv ! Journalister skuller ringa och be, på sina bara knän, om intervjuer, paparazzis skulle smyga omkring min bostad, jag skulle, förmodligen , kunna bli förmögen och det ,endast, p g a mitt efternamn . Nu heter jag , gudskelov, inte Bernadotte utan Henricson , ett ganska vanligt efternamn . Men det har ju också inneburit att jag ,nästan aldrig, har haft någon som helst fördel av mitt efternamn .

Det som jag vill komma fram till är att , tänk om , namnet inte hade någon betydelse ! skulle man bedömas efter hur man är som människa och allting annat skulle vara oväsentligt ! Men detta är ju ,tydligen, en utopi !  Om man har ett vanligt namn så är det, snarare, ett handikapp än en fördel och det har ju lett till att många byter till nya, mer ovanliga eller unika namn . Så , visst, namnet har stor betydelse, speciellt efternamnet .  Jag skulle dock föredra att detta förändrades men det lär ju dröja .Visst finns det undantag , f d SAS-chefen Jan Carlsson, f d statsrådet (s) Ingvar Carlsson , sossarnas ekonomiska expert Margareta Andersson m fl , är bara några exempel på att även "tusenskönorna" bland namnen kan bli kända ! Men dessa är ju exceptionellt framgångsrika personer inom sina respektive områden, vi vanliga , med vanliga efternamn , får sträva vidare i anonymitetens mörka skugga . Och jag får leva vidare med min utopi om lika bemötande ........

 

----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-13 13:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till Pg: Naturligtvis har alla ett namn, det jag vänder mig mot är att namnets "kändiskoefficient" tillmäts alltför stor betydelse........
2013-07-25

  poetryGirl
man måste heta något, Mats
2013-07-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja Du folk förlorar
många goda krafter
och förbindelser när de
bara tror att det är endast
kända namn som är bra
och kan något...

2013-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska