Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nomad i storstadsöknen



Jag tittar ut

genom ett fönster

som inte är mitt

det är alltid samma sak

det är alltid genom

andras fönster

jag betraktar

soluppgångarna

över grannbostäderna

och önskar de vore mina

den sura tanten

i porten bredvid

rasistfamiljen

på femte våningen

ja även de grå inslagen

i storstadsbilden

saknar jag

trafikens sövande musik

att somna till

de deprimerande

fastighets-

och affärskomplexen


Det är alltid genom

andras utsikter

jag iakttar

solnedgången

över den nya

tidens katedraler

och önskar att även

de vore mina

de tända ljusen

i skyltfönstren

för varje såld vara

ja även nedrustningen

av välfärden

och hela samhällsutvecklingen

saknar jag

de uppköpta biblioteken

förvandlade till Seven Eleven

och inglasade gallerior

franchise-svamparna

i varje gatuhörn


Det är alltid genom

andras vyer

jag ser skymningen

över kulturen

och önskar de vore mina

skönheten i förfallet

det intimas intrång

i offentligheten

ja även Spenglers och

Schopenhauers misantropi

saknar jag

från mitt eget perspektiv

socialpornografins utbredning

mediernas negativa storytelling

allt för att sänka den enskilde

till under botten nivå


Jag tittar ut

genom ett fönster

som inte är mitt

det är alltid samma sak

det är alltid andras fönster

det är alltid andras utsikter

det är alltid andras vyer

jag ser ut igenom

och aldrig mina egna


















Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 385 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-07-15 01:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Emme din ton är ihållande, skör, utan diskanter. Du skriver berörande och bra- som alltid.
2013-07-18

    ej medlem längre
Först klickar det med min egen längtan efter den stora hemkänslan. Allt eftersom växer texten och betraktar världen - utan lösning. Slokande dov, som en Rembrandtmålning.
2013-07-15

  Xuvetyn
Den desperationen! Som vore den min egen.
2013-07-15

    ej medlem längre
Tycker om den. Det finns en kontrast ett iakttagande en ofrånkomlighet. Något opåverkbart ett konstaterande som hela tiden rör sig, förbi.

Bra driv i texten.
2013-07-15

  Rochester
Hm, intressant, men något svårsmält. Är du alltså alienerad från själva alienationen? Men jag tror jag förstår känslan av att ha en masa synsätt på saker och ting av gammal vana, insocialiserad i kulturen som man är, att utsikten därför inte är ens egen.
2013-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle