Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åter upp stå.

På blottad bädd
av ebb
plockas mörka pärlor
som är synens
blanka kärnor.

I blöt sand
i mörk sand
långt bort nära
horisonten
plockas fjädrar i grus
och den
försiktiga glädjens
snäckor.



I ebben efter floden,
i ebben som är andetagen,
i ebbens vila, i ebbens lugn.



I utdömd tid mellan
land och vatten.
Går i tystnad,
går i sand.

Vattnet börjar
sippra in
skölja in
över dömda vidder
i - inuti -
förlorad tid.

I hav av luft
cirklar
skrikande
måsar
över oss.
De skriker
i tomhet
av tomhet
under
ljudlös
ljusblå
himmel.



Det går att
återuppstå,
du måste
tänka
att det går att
återuppstå.



Du måste
förstå
att det går att
åter upp
stå.





Fri vers av ume
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-18 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ume
ume