Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkivbesök riktat till nytillkomna misantroper


Offer

 

Jag är ett offer för mig själv

och drunknar jag i livets älv

är skälet, som de kloka vet,

blott den att min simkunnighet

var otillräcklig i en värld

som fyllts av intighet och flärd.

 

Jag är ett offer för min syn

på tillvaron som androgyn,

helt utan skillnader och kön.

Där alla möts på samma krön

och får sin rikt beskärda del

av livets ljuva skådespel.

 

Jag är ett offer för min tro

att vi har rätt till fred och ro

i hägnet av en rättvis lag

som skyddar både stark och svag

samt en fördelningspolitik

som saknar taktisk retorik.

 

I livets vresigt kalla älv

jag är ett offer för mig själv. 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-07-21 08:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du spelar i en egen division.
2013-07-21

  Carl O Andersson
Jag vaknade i morse . . .
och så var den dagen förstörd.
2013-07-21

  walborg
På pricken så fin beskrivning av hur det känns att se sina drömmar om en god omvärld så sällan gå i uppfyllelse
2013-07-21

  lodjuret/seglare VIP
Trots att du har en erfaren penna skrämmer du inte läsaren till att lämna en poetsida som denna. God poesi kan istället förmå uppmuntra andra till att själva sätta sin förmåga på prov.
2013-07-21

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet.
2013-07-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP