Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland tar vinden dammet

Många blev på vägen
dovt skimrande, djupt skiftande.
Bråkande brokiga
som
tedrickarna
kallar
broken.

Inre enheter
ligger utmed sidolinjen,
delar i snöre,
delar på vägen.

Ibland för långt bak
ibland för långt fram
ibland rätt exakt längs mitt-
linjen.

Isnätter och zenitsol,
ibland ligger askan länge
ibland tar vinden dammet.


Enheter på vägen
ibland för långt bak
ibland för långt fram
ibland glöms något och blir kvar.

Ibland lämnas något kvar.

En vill slippa gå
en vill alltid gå.
En vill slippa gå,
en vill alltid gå.

Under vägens vandring
yra
om omöjlig frid
och
kasta sten i en omöjlig
strid.

För att sten inte brinner,
för att sten inte försvinner.

Yra och hata utan skäl.
- Askan låg inte länge.
Yra och älska utan skäl.
- Vinden tog dammet.

Isnätter och zenitsol,
ibland ligger askan länge
ibland tar vinden dammet.



















Fri vers av ume
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-22 12:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Isnätter och zenitsol,
ibland ligger askan länge
ibland tar vinden dammet.
......
rader som sätter sig fast
2013-08-07

  Nina.H
Du skriver underbart..en skön
rytm och melodi i hela dikten.
2013-08-01
  > Nästa text
< Föregående

ume
ume