Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller?


Tellus

 
Den uppstod utan ett andetag,

helt fri från organiskt liv

och utvecklades mot den domedag

som påstås ska ända allt kiv.

 

Ty då skola stormar bedarra

och ropen på hjälp tona ut

som grund för det verkligt bisarra:

att allt åter blir som förut.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-23 17:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Oj hjälp - men vi får nöja oss med tiden däremellan i alla fall ...
2013-07-24

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Snyggt skaldat, glömde jag säga..!
Och här är direktlänk till sagan..:)
http://poeter.se/Las+Text?textId=1639193

2013-07-23

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja, jag hoppas att människan går att rädda.. att hon snart inser, att fler o fler gör det att vi måste dämpa vår köttkonsumtion radikalt (över 80 kg per person o år är vi upp i i Sverige nu ju..! Och köttproduktionen är en av de allra största orsakerna till klimatförändringarna, den globala uppvärmningen. Ja, vilka temperaturer det är nu.. i Usa har man haft 50 grader på sina håll nyligen, lite hett. Och vi är ju ganska väl förskonade här i Sverige än.. men på många andra håll i världen lider man av västvärldens överkonsumtion, där syns klimatförändringarna tydligare , med torka, översvämningar svåra stormar. Ja, jag griper ju detta inte ur luften.. det finns väldigt mycket forskning som visar på detta, och på sambandet med köttproduktionen, jag har läst mycket om det på senare år.

Kött som vi uppföder i Sverige , kycklingar, grisar och kor, ges föda till stor del bestående av soja, som odlas där regnskogar skövlas. De skogar som är våra , jordens, lungor..,. det går i rasande takt! Ton på ton på ton av soja importeras till Sverige varje år, för att vi ska äta kött.. En soha som skulle , dessutom , räcka att föda jordens svältande, om det finge ges som föda direkt utan omväg via djur.

Har du läst min saga Sverige hade precis övergivits av sitt folk .. ? Finns bland mina läs gärna på min sida..:)
På detta tema litegrann.. Välkommen.
2013-07-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP