Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur den kommande diktsamlingen "Bländad av livet". Kan beställas av arvid.svenske@gmail.com


Bländad av livet

I halvsömnens klarröda lyster-
innan ögonen var öppnade
såg jag flimmer av ett livsskede-
vaknade upp som drömmare

I hack-hackigt slow motion-tempo-
jag kom till liv sekvenslikt sakta
på väggen lekte solkatter-
jag tyckte de var ändlöst vackra

Ur bädden där jag vilat skred jag-
och drog upp mörk markis för synen
Ljus! Värme! Liv! Och solsken-
det kan du aldrig få ur Bibeln

Musik i hjärnan, strömmande-
en takt jag aldrig hört förut
en sköld, ett skydd, en tidlös rustning-
mot de som kastar dödens spjut

Och dörren upp, och jag blev bländad-
dofter, sorger, glädjeämnen, liv
en luft som nu var ny att andas-
det dunkade hårt, mitt inre driv

Sprängsten, så kändes hjärtat, typ-
eller minfält, eller explosion
färggrann, så kändes världen då-
den sista klangen av en ton

I klargjorda ekvationsyttringar-
stod arbetet klart som svart och vitt
men vidare mot nästa kobbe-
gick färden, allt var lätt och nytt

I sköngungande takt sen, ned för gatan-
ett leende var hela jag
jag märkte inte ens att staden-
redan hade delats av

Men brisen flöt som livet då-
med lätthet och med sällsam rytm
jag kände på mitt skinn en gång-
det kändes härdat, kändes tryggt

Ett tag var livet helt neongrönt-
och blått, som i ett tevespel
jag hade gett livet allt jag kunde-
men jag kunde ändå ge det mer

Alltså, en dag i arla morgonstund-
en dag som var som alla andra
då vaknade jag, och jag förstod
det där som ingen annan fattar




Bunden vers (Rim) av Arvida Juni Svenske
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-07-24 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvida Juni Svenske