Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semester

 

I solnedgången

smyger verkligheten 

närmare på mjuka,

varma sensommarfötter.

 

Skrattmåsarna fnissar avslöjande 

och dyker dödsföraktande

mot den spegelblanka  vattenytan 

till glädje för de tjuvlyssnande 

badgästerna

vars jublande barn 

krossar krabbtaskornas späda ben

mot bottnen av den grovmaskiga håven

som reas ut för nio kronor

i Bengans kundtomma

järnhandelsbutik.

 

Ord byts mot ord

synpunkt mot synpunkt

värdering mot värdering

på den skuggade altanen

där sanning ställs mot sanning,

fantasi mot fantasi,

lögn mot lögn.

 

På den åsktyngda

söndagseftermiddagen

lastas Volvobilen

och den alltför gråa vardagen

liftar i bagageutrymmet

tillsammans med smutstvätten

i en överfull

ICA-kasse.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-07-29 17:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Underbart är kort - fantastisk bild
2013-07-30

  Monika A Mirsch VIP
Skön solnedgång före nattregnet ...
2013-07-30

    ej medlem längre
Dina texter har alltid djup,kräver viss förmåga att hålla andan-för att efter några dyk,hitta en liten del av den skatt du alltid bjuder på!
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP