Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris för nytillkomna ordstävsdiggare


Moderniserade ordspråk

 

Liten duva skiter
ofta stort lass.

Kättjan är
uppfinningarnas moder.

Älska din nuvarande
som dig själv.

Du skall inga andra brudar
hava jämte mig!

Rom bryggdes inte
på en dag.  

Ju senare på kvällen
desto farligare folk.

Ju fler kockar
desto dyrare soppa. 

Nöden är
brottslighetens
moder.

Tomma magar
bullrar mest.

Man måste rätta
munnen efter magsäcken

Den som gapar efter mycket
mister ofta all respekt.

I mörkret blir alla
sossar grå.

Droppet är det sista
som lämnar människan 

Skrattar bäst
som skattar minst!

När nöden är störst
är hemvården fjärmast. 

Det är sällan roligt
så länge det varar.

Allt som rimmar
är inte guld.

Rättvisan
segregerar.

 




Övriga genrer (Satir) av © anakreon VIP
Läst 707 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-08-03 14:26

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fick många skratt här, och de var extra goda skratt (vad det nu kan bero på - enl nedan!) vid läsningen av nr 1, 3, 5 och de där på slutet: "Skrattar bäst som..." och "Det är sällan roligt..."
2013-08-05

  Minkki VIP
8-D)))
2013-08-05

  Carl O Andersson
Håller med om det mesta - har dock vissa dubier angående hemvården. Det har ju förekommit i media att:
Då nöden låg som närmast,
var hemvården som fjärmast.
2013-08-04
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP