Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

romans II



ledstången av järn

genomborrar

hela buken

och livmodern

du lösgör den

från mig

jag segnar ihop

i din famn

precis som du vill ha mig




Fri vers (Fri form) av Emme Anuelle
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-06 14:09



Bookmark and Share


  petter rost
Anar början till en ny liten bok 'Romans' av Emme Anuelle. En mäktig scen du målar med dina speciella ordfärger.
För nästan trettio år sen slog Ann Jäderlund ner som ett stjärnfall av en egenartad eotiskt andandes poesi. Du rör dej ibland på samma marker som AJ men inte i plagiatets dräkt eller med övertydlig andhämtning i henne som förlaga - jag finner ditt språk många gånger mer levande, inträngande, förlösande. Alldeles bra är det!
2013-08-06

  Xuvetyn
Ah, den här är fantastisk och kan tolkas på flera sätt. Återigen dessa éffektiva kontraster. Ges livmodern som ett sätt att avsäga sig sin upplevda kvinnlighet, kvinnliga last, reproduktionsförmåga, eller är det tvärtom så att livmodersymbolen stjäls av andra part, och i sådana fall av vilken anledning, dvs. vad är drivkraften?

En annan tanke är ett drama, en olycka eller incident där en nära person eller främling rusar fram för att avlägsna denna ledstång eller "tidigare ledda väg" och i så fall kan denna dikt läsas både som en kärlekshistoria och en mardrömsskildring. Mäktiga scener med enkla medel indeed.
2013-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Emme Anuelle
Emme Anuelle