Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dig - systeryster!


Frigjord

Att vänta,
på att livet ska återvända

att sakta vagga in någon
i tryggheten
känslan av
att allt står rätt till

som trots alla bromsljus i världen,
skriker sig ilsketröda
att ljuga dig full

men att istället
för att återigen försöka
skjuta fram skilsmässopapper
och be dig flytta

Är som känslan för en allt för länge förtöjd båt
som äntligen får kasta loss
hissasegel
segla

- frihet


Att ta sig ur ett destruktivt förhållande
ihop om att rädda barnen
och skona sig själv
är styrka

att känna saknad
efter livet
och fatta ett svårt, livsavgörande beslut
är att bejaka
livet

att skaka loss
det sista
är
styrka

Dina vänner hittar tillbaka
liksom dina syskon,

tro mig






för jag väntar här
på avstånd.




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-06 21:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t