Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krigZon

en familj
.



ett alarm





eldstormen, från ovan
kom plundrandes,




fyllde skyn, trädgrenar,


fingrar



mellanrummen, avdunstade


och anarkin tilltog

-


askan la sig vaggande, i former,
emot betong, vid vrån, sprickor,


på de bortgångna




världarna brast för en evig sekund,
och byggnader sjönk
till genomlysta ruiner



hungerns klo knackade på individer,
och törsten föll till deppression



längs utkanter
spreds damm till vindar





vid trottoarer
stod få kvar, och iakttog


en ovisshet





glimtar av horisonten
avslöjades, genom flaggornas hålrum







ljudet av tonlös sorg, försvann hastigt,
när svärtans dån forcerade sig
med griparmar mot staden







på bortre änden askmolnet, i uppenbarelsen.
kom de i skepnader







-



bakom barrikaderna,
och bråtet



bakom bilarna som stod,
i lågor, och larmen som ljöd sporadiskt




låg de, familjen

med förslutna ögon,
läpparna mörka, tätt emot






den enda kvar

dottern,



med klarblå ögon



som brukade leka,vid fältet
bland solrosorna



låg nu ensam, och inklämd
mellan husets väggar,



i liv





Fri vers av Julio VIP
Läst 534 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2013-08-07 10:47



Bookmark and Share


  Lärling
Otroligt starka rader!
2014-08-14

    ej medlem längre
Ojoj! Vilken kraft du förmedlar här. En sådan tragedi!
Dessa krig är en våldtäkt mot mänskligheten!!All heder till dig som orkar dela med dig!
Tack!
Zafiro*
2013-10-16

    ej medlem längre
Bra!
2013-10-03

  aol
verkligen en dikt som greppade hjärtat stenhårt,
2013-09-21

  anits VIP
Gripande och mycket fint skrivet
2013-09-01

  menspoeten
Väldigt vackert!:)
2013-08-30

  Ninananonia VIP
Berör..djupt..
2013-08-23

  Yheela
Underbart ryslig dystopi.
2013-08-10

  Carina Bendix
Fantastiskt bra skrivet! Jag blev otroligt berörd och fick rysningar..den gick rakt in i hjärtat!
2013-08-07

    ej medlem längre
Befriande klar syn, en dikt helt enkelt. Laddad.
2013-08-07

  Tess74
Otroligt bra skrivet. Jag kan nästan se hela detta skräckscenariot framför mig
2013-08-07

  SpamPippiL VIP
Blir tagen av din text som berör och upprör. Du har fina formuleringar som tar andan ur en.
2013-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Julio
Julio VIP