Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tugga och svälj! (katt-tider*


I käften på en Jaguar

 

Vi lyder maktens värderade vip-listor och parerar proffsens tabbar med tillåtande tröst, och vi gör höst av varje sommar


bara som alla andra gör

och vi förlåter oss själva

 

Vi vältrar oss i än viktigare Vi för varje vals vi dansar och vi lämnar inga grindar öppna, och vi gör större lögner av de små

 
bara som alla andra gör

och vi förlåter oss själva

 

Vi tyder praktens prestige i skenet av smyckens bling och vikten av världslig valuta, och vi gör hellre ett i förväg fel än en tålamods rätt

 

bara som alla andra gör

bara på alla andras sätt

 

Vi förlåter oss själva

i egenskapad rättrådighet och grottlika groteskers masker utan våra samveten

och vi har glömt hur vi vinglade oss fram genom att blunda för de svaga
och vi har gömt vår skitiga byk i rosa små paket och vi har glömt

Bambi för att alla andra behaga

 

vi har glömt vi var lika rädda som de alla vi nu
stänger ute för att beklaga

 

Vi pryder skiktet med strass och paljett, och vi lyder under lagar lätt
bländade av narcisicm och skipade av skräckens Saga

att inte kunna
som andra

vi Lyder vår Egen Lag
som ingen vågar kalla för Vår egen fälla

 

Den ultimata tillåtna flockbrottsligheten – det alla vi vet
men talar tyst om

 

 

Det bästa för en hare rädd
Att frysa ut hoten för att själv gälla

 

för vi
gör bara som alla andra
gör

 

Vi förlåter oss själva
med egen gjord rättfärdighet
i skenet av ett Oss

ett Vi

en social unken smet

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Pot Pourri
Läst 499 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-11 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri