Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Igeltjärnen

 

 

ensligheten. gåvornas lätthet.
en groda flyr för minsta darrning.
ploppar där i vattenspegeln. bländning.  
revdraget mot djupet. en sorts dans. ett kast. att
ge upp det slutgiltiga. för ett rött läppstift. en
pussmun att förhålla sig till. solitär. det ska
aldrig vara försent. men det är det. just nu.




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 317 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-08 12:42



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Vemod och sorg.
Vacker.
Gillar. Mycket.
2014-03-21

  Stigi Skog
Bra, du verkar ha kommit på en ny egen form i skrivandet.
2013-09-10

  ULJO
Finstämt och kärleksfullt
2013-09-10

  Gerd Vading
Så många fina bilder och tankar det blir när man läser detta.
2013-09-09

    ej medlem längre
mättad, färgstark text. jag läser en parafras på basho med nutida blickar glimrande i tjärnen. en tidlös text, ja just det, tidlös i sitt ögonblick.
2013-09-09

    ej medlem längre
Från en skumpig landsväg i kreta är det svårt att ordentligt kommentera, jag skriver därmed det allra första ord som din dikt frammanade hos mig: fullkomligt.
2013-09-09

    ej medlem längre
Gillar rörelsen i "en groda flyr för minsta darrning.
ploppar där i vattenspegeln. bländning"


2013-09-09

    ej medlem längre
Ber om överseende för mina geografiska brister... Rättvik och Igeltjärnen hör ihop har jag nu lärt mig
2013-09-08

  smultronbergen VIP


En liten pärla av enkelhet blandat
med rytm med konst. Tack.
2013-09-08

  kerstin skriver VIP
jag tycker om det avhuggna och korta. som viktiga delar bildar en helhet, en ögonblicksbild som tränger sig på och blir fler. bra. jag gillar särskilt:

// att ge upp det slutgiltiga. för ett rött läppstift. en
pussmun att förhålla sig till. //
2013-09-08

    ej medlem längre


En groda längs Göta älv...spännande text
2013-09-08

  Göran P Rödholm VIP
Skön stämning du målar upp. Fin text.
2013-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin