Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hibiscus

 

Blomma

vacker

ofta röd

 

man kan ju ha den i håret

Det har jag sett!

 

Vad mera

Jo!

Te ja!

Av Hibiscus kan man göra hälsobringande dryck

C-vitaminrik och så, ävensåledes mineraler innehåller teet faktiskt

 

Och trycket sänks av  drycken

blodets tryck

som ju ibland är på tok för högt

 

Det finns också tecken på att denna blomma

som extrakt smekt på huden

ger skydd mot solens skadliga strålar,  så säger man i Kina

 

I den indiska ayuervediska medicinen ser man rötterna

av blomman som extra verkningsfulla

mot t ex hosta

 

Hibiscus

även god för hjärtat

med liknade antioxidanter som i rött vin

enligt forskare i Taiwan

 

Och vad mera har man konstaterat

jo att teet från blomman också kan motverka nedstämdhet

och stämningssvängningar

 

Och man kan ju bli ganska glad

och lockas till ett litet leende

bara genom att se henne

tänker jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.livestrong.com/article/119463-health-benefits-hibiscus-tea/#ixzz2f9ZyJzX6

 http://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 326 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-09-17 16:27



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Tack för denna glada livginande text till Rosens ära!
2016-11-24

  Monika A Mirsch VIP
Tack för denna glada livginande text till Rosens ära!
2016-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så mycket det finns i naturen som vi kan använda oss av...fina tips...
2013-09-17

    tramp
Mycket kunskap här. det där med rödvinet var intressant, kanske kan det bli gott till glöggen !
2013-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)